LAB[AU], LABORATORY FOR ARCHITECTURE AND URBANISM

Association sans but lucratif


Dénomination : LAB[AU], LABORATORY FOR ARCHITECTURE AND URBANISM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 475.210.720

Publication

12/09/2012
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11

*13153837*

uSSEL

CI3SEP 2 î

Griffie

Ondernemingsar : 475.210.720

Benaming

(voluit) : Laboratory for Architecture and Urbansim

(verkort) : LAb[aul

Rechtsvorm : vzw / asbl

Zetel : Lakensestraat 104, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag, benoeming en herbenoeming leden Raad van Bestuur

Volgens het besluit van de Algemene Vergadering van 1 510 81201 2 werd overeenkomend met de statuten tot bestuurder benoemd:

- Grégoire Verhaegen, Sumatralaan 10, 1180 Ukkel  geboren op 04.09.1972 te Brussel (aftredend 15/08/2017) herverkozen:

- Alexandre Plennevaux, Edouard Michielsstraat 27, 1180 Ukkel  geboren op 16.10.1973 in Nijvel (aftredend 15/08/2017)

- Marc Resibois, Arkonapiatz 5, 10435 Berlijn, Duitsland  geboren op 24.04.1967 te Brussel (aftredend 15/08/2017)

De Algemene Vergadering neemt akte van de stopzetting met onmiddellijke ingang op 15/08/2012 van het bestuursmandaat van Els Ida Roberta Lieve Vermang, Lakensestraat 104, 1000 Brussel  geboren op 22.01.1981 te Leuven.

Voor eensluidend verklaard,

Alexandre Plennevaux,

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

09/02/2015
ÿþ ~.~ Mon 2.2

~~~~~. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11

B





Ondernemingsnr : 475.210.720

Benaming

(voluit) : Laboratory for Architecture and Urbane )

(verkort) : LAb[aul

Rechtsvorm : vzw / asbl

Zetel : Lakensestraat 104, 1080 Brussel

Onderwerp akte : Adreswijziging

Volgens beslissing van de Algemene Vergardering van 26/12/2014 werd de maatschappelijke zetel van LAb[auj verplaatst van Lakensestraàt 104 in 1000 Brussel naar Vanderstichelenstraat 106 in 1080 Molenbeek.

Voor eensluidend verklaard,

ELGISCH STAÁrSl3i~Ar 1 6 mu, 2015

Griffie

MONITEUR BELGE

1 ?YtjeleutitettvengQn

2 9 -Oz-. 2015

ter- grtxilu lCsai i_ t.fL4.:;_ J_`P,., üi ..." i i" ei

rechtbank van koophandel Bruz,sel

Alexandre Plennevaux,

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso :Naam en handtekening.

01/08/2011
ÿþMOD 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1II m v i~uwii~I~iHin iii

" 1111055"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch _

Staatsblad

= Ondernerningsnr : 475.210.720

Benaming

(voluit) : Laboratory for Architecture and Urbanism

(verkort) : LAb[au]

" Rechtsvorm : vzw ! asbl

Zetel : Lakensestraat 104, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Aanpassing van de statuten

Op de Algemene Vergadering van 30 juni 2011 worden, conform de modaliteiten bepaald in de wet van 2 mei 2002, de volgende wijzigingen aan de statuten aangebracht:

De woorden 'beheer, beheerd en beheerder(s) en proces-verbaal' van de actuele statuten worden vervangen door `bestuur, bestuurd en bestuurder(s) en notulen'.

In artikel 1 van de actuele statuten wordt het meervoud 'winstoogmerken' teruggebracht op de enkelvoudige vorm; `winstoogmerk'.

In artikel 2 van de actuele statuten worden de woorden 'raad van beheer' vervangen door 'Algemene Vergadering'.

In artikel 5 van de actuele statuten wordt vervangen door:

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden. Het minimaal aantal van leden wordt op vier vastgesteld.

De toegetreden leden kunnen afhankelijk van de bijzondere verband die zij hebben met de vereniging verder onderscheiden woorden in gewoon lid en erelid.

De Raad van Bestuur kan de titel van erelid van der verenging toekennen aan hen die grote diensten hebben bewezen aan de vereniging.

In artikel 6 van de actuele statuten wordt het woord 'associatie' door het woord `vereniging' vervangen.

In artikel 8 van de actuele statuten worden de woorden 'Raad van Beheer' vervangen door 'Algemene Vergadering'.

Artikel 10 van de actuele statuten wordt vervangen door:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders, die tussen de leden van de verening of tussen derden gekozen worden, voor een termijn van vijf jaar. Ze zijn benoemd door de Algemene Vergadering.

De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. De Raad kan, louter voor advies, experts en adviseurs in zijn midden ontvangen.

Het bestuursmandaat wordt steeds Pro Deo uitgevoerd.

Artikel 11 van de actuele statuten wordt vervangen door:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur kiest eventueel onder zijn leden een voorzitter, en eventueel een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door het lid dat daartoe door de op de vergadering aanwezige leden wordt aangesteld.

Wanneer in de loop van een mandaat een vacature ontstaat, kan de Algemene Vergadering een voorlopige bestuurder benoemen. ln dat geval beëindigt hij het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 12 wordt vervangen door:

1. Er moet minstens één vergadering van de Raad per halfjaar worden gehouden. De Raad kan op elk ogenblik bijeen worden gebracht op beslissing van zijn voorzitter alsook op verzoek van twee vijfde van zijn leden. Elke vergadering vindt plaats op de dag, het uur en de plaats vernield in de oproeping. Alle bestuurders moeten ervoor worden bijeengeroepen.

De Raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is.

2. De Raad wordt per gewone brief bijeengeroepen. Elke bestuurder kan een punt op de agenda laten plaatsen; hij mag slechts drager zijn van één enkele volmacht.

3. De beslissingen worden genomen bij absolute meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

4. De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon-, e-mail- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten 1. tot 3. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

5. De beslissingen van de Raad worden opgenomen in notulen die worden ondertekend door de voorzitter. Die notulen worden bijgehouden op de zetel van de vzw waar elk lid er kennis kan van nemen.

De uittreksels en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

6. De Algemene Vergadering beslist over een door de Raad van Bestuur eventueel voorgesteld huishoudelijk reglement.

Artikel 13 wordt vervangen door:

1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder voorafgaande toestemming van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de handelingen van beschikking en alles wat niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort.

De Raad van Bestuur kan alle rechtshandelingen en gerechtelijke handelingen stellen die betrekking hebben op de roerende en onroerende goederen. Hij kan met name kopen en verkopen, verhuren, ontlenen en uitlenen, alle bank- en handelsverrichtingen uitvoeren, een hypotheek verlenen, een hypotheek lichten. De Raad kan de vereniging in een zeer ruime zin en in aile omstandigheden verbinden.

Via haar Raad van Bestuur heeft de vereniging de mogelijkheid om zich burgerlijke partij te stellen om de schadeloosstelling te verkrijgen van de materiële en morele schade die zij geleden heeft als er inbreuk gepleegd werd op haar subjectieve rechten of op haar wettig belang, van vermogensrechtelijke of morele aard. De voorgaande opsomming dient als voorbeeld en is niet exhaustief.

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks het budget en de rekeningen van de vereniging op. De Raad is bevoegd om de personeelsleden aan te werven en te ontslaan en om hun statuut vast te stellen.

2. De Raad kan het Dagelijks Bestuur van de vereniging onder haar verantwoordelijkheid met gebruikmaking van de handtekening verbonden aan dat bestuur, delegeren aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Wanneer zij met meerdere personen zijn, handelen zij individueel.

3. De vertegenwoordiging van de vereniging in gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen kan worden opgedragen aan één of meerdere bestuurders of aan één of meerdere derden, zowel wat het bestuur, dat onder de bevoegdheid van de raad van bestuur valt, als wat het dagelijks bestuur betreft. Wanneer zij met meerdere personen zijn, handelen zij individueel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. De handelingen die de vereniging verbinden, en die geen handelingen van het Dagelijks Bestuur zijn, worden, tenzij in geval van delegering, ondertekend hetzij door de voorzitter, hetzij door twee bestuurders, die hun bevoegdheden niet tegenover derden hoeven te rechtvaardigen.

In artikel 16.2 wordt het woord 'secretaris' vervangen door het woord 'bestuurder.

Artikel 18 wordt vervangen door:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend woorden door de voorzitter van de algemene vergadering. De uitreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Leden of derden met gerechtvaardigde interesse kunnen de notulen lezen of kopij ervan vragen.

Volgens het besluit van de Algemene Vergadering van 30/06/2011 werd overeenkomend met de statuten tot bestuurder benoemd:

-Marc Resibois, Fortstraat 23, 1060 Brussel  geboren op 24.04.1967 te Brussel (aftredend 30/06/2016) herverkozen:

- Alexandre Plennevaux, Stephensonstraat 33, 1030 Brussel  geboren op 16.10.1973 in Nijvel (aftredend 30/06/2016)

- Els Ida Roberta Lieve Vermang, Lakensestraat 104, 1000 Brussel - geboren op 22.01.1981 te Leuven (aftredend 30/06/2016)

De Algemene Vergadering neemt akte van de stopzetting met onmiddellijke ingang op 30/06/2011 van het bestuursmandaat van de heer Manuel Abendroth, Lakensestraat 104, 1000 Brussel  geboren op 08.04.1969 te Wels, Oostenrijk.

Uittreksel van de Raad van Bestuur van 30/06/2011:

De Raad van Bestuur heeft Els Vermang als enige afgevaardigde van het Dagelijks Bestuur van de vereniging benoemd, met handtekeningbevoegdheid met betrekking tot dit bestuur alsook de bevoegdheid om de vereniging te vertegenwoordigen voor wat dit bestuur betreft. Zij zal individueel kunnen handelen.

De Raad van Bestuur benoemde Pierre Vasarely en Eléonore de Lavandeyra Schbffer tot ereleden.

Voor eensluidend verklaard,

Els Vermang,

Afgevaardigd Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Gecoordineerde statuten

Titel I : benaming  zetel  doeleinden  duur

Artikel 1.

De vereninging wordt'IAb(au], laboratory for architecture and urbanism' vereniging zonder winstoogmerk genaamd.

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging bevindt zich te Lakensestraat 104 in 1000 Brussel.

Hij mag op beslissing van de Algemene Vergadering op elke andere plaats binnen de Regio Brussel verplaatst worden. Hij bevindt zich in het gerechtelijk arrondissement van Brussel.

Artikel 3.

De vereniging heeft als doeleinden: onderzoeken en toepassingen binnen het gebied van de nieuwe technologiën, architectuur, beeldende kunsten en elektronische muziek uit te voeren, te ontwikkelen en te promoten. De vereniging heeft de macht alle handelingen uit te voeren, die rechtstreeks of in verband met haar doeleinden zijn. Ze mag, onder andere en teneinde haar doeleinden te volbrengen, alle onroerende goederen en materiële rechten verwerven, huren, verhuren, verkopen, personeel aanwerven, contracten afsluiten, geld inzamelen, en alle andere acties rechtvaardig met haar opdrachten uitvoeren.

Artikel 4.

De vereniging is voor een onbepaalde duur opgericht.

Titel II - Leden

Artikel 5.

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden. Het minimaal aantal van leden wordt op vier vastgesteld.

De toegetreden leden kunnen afhankelijk van de bijzondere verband die zij hebben met de vereniging verder onderscheiden woorden in gewoon lid en erelid.

De Raad van Bestuur kan de titel van erelid van der verenging toekennen aan hen die grote diensten hebben bewezen aan de vereniging.

Artikel 6.

Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon mag zich verbinden aan de vereniging, voor zover zijn/haar kandidatuur goedgekeurd wordt door de Raad van Bestuur.

Artikel 7.

Het jaarlijks lidgeld mag het bedrag van 25 euro niet overschrijden.

Het bedrag van het lidgeld wordt jaarlijks op het begin van het boekjaar en in overeenstemming met de index van de verbruikersprijzen aangepast. De basisindex is deze van de maand december die volgt op de oprichting van de vzw. De nieuwe index wordt deze van de maand december die de aanpassing voorgaat.

Artikel 8.

Elk lid heeft het recht op elk moment zijn ontslag te geven voor zover hij het doet per aangetekende brief verzonden aan de Algemene Vergadering.

Een lid kan verwijderd worden door de Raad van Bestuur met een meerderheid van twee derden van de stemmen, indien hij de wet of de statuten niet eerbiedigt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9.

De aftredende of verwijderde leden, alsmede hun erfgenoten, kunnen hun rechten op het eigendom van de vereniging niet laten gelden, noch het terugbetalen of het lonen van hun bijdragen of betaalde lidgelden eisen.

Titel III  Raad van Bestuur

Artikel 10.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders, die tussen de leden van de verening of tussen derden gekozen worden voor een termijn van vijf jaar. Ze zijn benoemd door de Algemene Vergadering.

De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. De raad kan, louter voor advies, experts en adviseurs in zijn midden ontvangen.

Het bestuursmandaat wordt steeds Pro Deo uitgevoerd.

Artikel 11.

De Raad van Bestuur kiest eventueel onder zijn leden een voorzitter, en eventueel een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door het lid dat daartoe door de op de vergadering aanwezige leden wordt aangesteld.

Wanneer in de loop van een mandaat een vacature ontstaat, kan de algemene vergadering een voorlopige bestuurder benoemen. In dat geval beëindigt hij het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 12.

1. Er moet minstens één vergadering van de Raad per halflaar worden gehouden. De Raad kan op elk ogenblik bijeen worden gebracht op beslissing van zijn voorzitter alsook op verzoek van twee vijfde van zijn leden. Elke vergadering vindt plaats op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Aile bestuurders moeten ervoor worden bijeengeroepen.

De Raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is.

2. De Raad wordt per gewone brief bijeengeroepen. Elke bestuurder kan een punt op de agenda laten plaatsen; hij mag slechts drager zijn van één enkele volmacht.

3. De beslissingen worden genomen bij absolute meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

4. De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon-, e-mail- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten 1. tot 3. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

5. De beslissingen van de Raad worden opgenomen in notulen die worden ondertekend door de voorzitter. Die notulen worden bijgehouden op de zetel van de vzw waar elk lid er kennis kan van nemen.

De uittreksels en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

6. De Algemene Vergadering beslist over een door de raad van bestuur eventueel voorgesteld huishoudelijk reglement.

Artikel 13.

1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder voorafgaande toestemming van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de handelingen van beschikking en alles wat niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort.

De Raad van Bestuur kan aile rechtshandelingen en gerechtelijke handelingen stellen die betrekking hebben op de roerende en onroerende goederen. Hij kan met name kopen en verkopen, verhuren, ontlenen en uitlenen, alle bank- en handelsverrichtingen uitvoeren, een hypotheek

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

verlenen, een hypotheek lichten. De Raad kan de vereniging in een zeer ruime zin en in alle omstandigheden verbinden.

Via haar Raad van Bestuur heeft de vereniging de mogelijkheid om zich burgerlijke partij te stellen om de schadeloosstelling te verkrijgen van de materiële en morele schade die zij geleden heeft als er inbreuk gepleegd werd op haar subjectieve rechten of op haar wettig belang, van vermogensrechtelijke of morele aard. De voorgaande opsomming dient als voorbeeld en is niet exhaustief.

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks het budget en de rekeningen van de vereniging op. De Raad is bevoegd om de personeelsleden aan te werven en te ontslaan en om hun statuut vast te stellen.

2. De Raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging onder haar verantwoordelijkheid met gebruikmaking van de handtekening verbonden aan dat bestuur, delegeren aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Wanneer zij met meerdere personen zijn, handelen zij individueel.

3. De vertegenwoordiging van de vereniging in gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen kan worden opgedragen aan één of meerdere bestuurders of aan één of meerdere derden, zowel wat het bestuur, dat onder de bevoegdheid van de raad van bestuur valt, als wat het dagelijks bestuur betreft. Wanneer zij met meerdere personen zijn, handelen zij individueel.

4. De handelingen die de vereniging verbinden, en die geen handelingen van het dagelijks bestuur zijn, worden, tenzij in geval van delegering, ondertekend hetzij door de voorzitter, hetzij door twee bestuurders, die hun bevoegdheden niet tegenover derden hoeven te rechtvaardigen,

Titel IV  Algemene Vergadering

Artikel 14.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit het geheel van haar effectieve leden. Ze wordt geleidt door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste tussen de aanwezige bestuurders. Een lid kan door een ander lid vertegenwoordigd worden gedurende de Algemene Vergadering. Een lid mag enkel één afwezig lid vertegenwoordigen. Alle effectieve leden hebben gelijkwaardig stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 15.

De Algemene Vergadering beschikt uitsluitend over de bekwaamheden die haar bij wet zijn toegekend. Onder haar bekwaamheden vallen onder andere: de wijzigingen aan de statuten, de benoemingen en afzettingen van bestuurders, de goedkeuring van de budgetten en rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en de afzetting van leden.

Artikel 16.

1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur opgeroepen wanneer de doeleinden of de belangen van de vereniging dit eisen. De Algemene Vergadering moet minstens één maal per jaar opgeroepen worden op een door de Raad van Bestuur vastgestelde datum, teneinde de budgetten en rekeningen goed te keuren.

2. Alle effectieve leden worden per schrijven aan de Algemene Vergadering uitgenodigd. De dagvaarding is door de voorzitter of door een bestuurder ondertekend. Deze vermeldt waar en wanneer (datum en uur van aanvang) deze plaatsvindt.

3. De door de Raad van Bestuur opgestelde dagorde moet aan de dagvaarding bijgevoegd worden. De algemene vergadering kan op de dagorde niet vermelde punten geldig behandelen.

Artikel 17.

1. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden op absolute meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden genomen. In geval van gelijkheid van aantal stemmen zal de stem van de voorzitter beslissend zijn.

2. De beslissingen betreffende het afzetten van een lid, de wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging moeten volgens de wettelijke procedure gebeuren.

Artikel 18.

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend woorden door de voorzitter van de algemene vergadering. De uitreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Leden of derden met gerechtvaardigde interesse kunnen de notulen lezen of kopij ervan vragen.

Titel V  Budgetten en rekeningen

Artikel 19.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december. Bij uitzondering zal het eerste boekjaar de dag van de oprichting beginnen en op 31 december ditzelfde jaar eindigen.

De Raad van Bestuur stelt de rekeningen en budgetten op en stelt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Titel VI  Ontbinding en liquidatie

Artikel 20.

Behalve door juridische of werkelijke ontbinding is uitsluitend de Algemene Vergadering bekwaam om de ontbinding van de vereniging te beslissen, volgens de voorschriften van artikel 19 van de wet van 27 juni 1921.

Bij een vrijwillige ontbinding van de vzw zal de Algemene Vergadering of de rechtbank indien zo een of meer curators benoemen en hun opdracht en ontbindingsvoorschriften bepalen.

Artikel 21.

Bij ontbinding van de vereniging zal het netto-aktief na schuldenvereffening naar een andere vereniging overgemaakt worden wiens doeleinden gelijkaardig zijn aan deze van de ontbonden vereniging.

Artikel 22.

Alles wat niet duidelijk in de voorziene statuten bepaald is, wordt of door de wet van 27 juni 1921 of door de algemene wettelijke voorschriften, of volgens het intern reglement en zijn gebruiken geregeld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

01/08/2011
ÿþP .1 Mao 2.2

' Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Réservé

au

Moniteur

belge

1 9 JUL 21111

Greffe

1111f 1lI f lI f 11f 1111! f111f If11f!! If 1111 111f

=11118558"

J

N° d'entreprise : 475.210.720

Dénomination

(en entier) : Laboratory for architecture and urbanism

(en abrégé) : LAb[au]

Forme juridique : asbl

Siège : 140 rue de Laeken, 1000 Bruxelles

objet de l'acte : Modifications aux statuts; démission, nomination et nouvelle nomination de directeurs

Lors de l'assemblée générale du 30 juin 2011 et conformément aux modalités de la loi du 2 mai 2002, les modifications suivantes ont été apportées aux statuts :

Les mots "administration, administrateur(s) et procès-verbal" des statuts actuels sont

remplacés par "direction, directeur(s) et compte(s)-rendu(s)".

Dans l'article 1 des statuts actuels, le pluriel "buts lucratifs" est ramené au singulier "but lucratif".

Dans l'article 2 des statuts actuels, les mots "conseil d'administration" sont remplacés par "assemblée générale".

L'article 5 des statuts actuels est remplacé par :

L'association se compose de membres et de membres affiliés. Le statut intégral de membre, y compris le droit de vote à l'assemblée générale, n'appartient qu'aux seuls membres et non aux membres affiliés. Le nombre minimum de membres est fixé à quatre.

Les membres affiliés peuvent, indépendamment de leurs liens particuliers avec l'association, être scindés en membres ordinaires ou d'honneur.

Le conseil de direction peut attribuer le titre de membre d'honneur de l'association à ceux lui ayant rendu d'éminents services.

Dans l'article 8 des status actuels, les mots "conseil d'administration" sont remplacés par "assemblée générale".

L'article 10 des statuts actuels est remplacé par :

L'association est gérée par un conseil de direction composé d'au moins trois directeurs choisis parmi les membres de l'association ou des tiers pour une durée de cinq ans. Ils sont nommés par l'assemblée générale.

Les directeurs sortants sont rééligibles et peuvent être destitués à tout moment par l'assemblée générale. Le conseil peut, strictement aux fins d'avis, accueillir des experts et des conseillers en son sein.

Le mandat de directeur est toujours exercé à titre gratuit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

L'article 11 des statuts actuels est remplacé par :

Le conseil de direction choisit éventuellement un président parmi ses membres ainsi qu'éventuellement un secrétaire et un trésorier.

Le président préside les réunions. Il est remplacé, en cas d'absence, par le membre désigné à cet effet par l'assistance.

Lorsqu'une vacance surgit dans le courant d'un mandat, l'assemblée générale peut nommer un directeur provisoire. Celui-ci termine le mandat du directeur qu'il remplace.

L'article 12 est remplacé par :

1. Le conseil doit se réunir au moins une fois par semestre. Le conseil peut être réuni à tout moment sur décision du président ou à la demande des deux cinquièmes des membres. Chaque réunion se tient au jour, à l'heure et à l'endroit stipulés dans la convocation. Tous les directeurs doivent y être convoqués.

Le conseil ne peut valablement décider que si la moitié des directeurs est présente.

2. Le conseil est convoqué par simple lettre. Chaque directeur peut mettre des points à l'agenda; il ne pourra détenir qu'une seule procuration.

3. Les décisions sont prises à la majorité absolue des membres présents ou représentés. En cas de parité des voix, celle du président ou de son remplaçant est prépondérante.

4. Le conseil de direction peut se réunir par téléphone, courrier électronique ou vidéoconférence. Les règles reprises aux points 1 à 3 susmentionnés sont applicables d'un commun accord.

5. Les décisions du conseil sont reprises dans un compte-rendu signé par le président. Les comptes-rendus sont conservés au siège de l'asbl où il est loisible à chaque membre d'en prendre connaissance.

Les extraits et tous les autres actes sont valablement signés par le président ou un directeur.

6. L'assemblée générale décidera d'un règlement d'ordre intérieur éventuellement soumis par le conseil de direction.

L'articlel3 est remplacé par :

1. Le conseil de direction représente et engage l'association dans toute démarche légale ou extra-légale sans l'accord préalable de l'assemblée générale, en ce comprises toutes les dispositions qui ne relèvent pas de la compétence de l'assemblée générale.

Le conseil de direction peut effectuer toutes les démarches légales et juridiques concernant les biens immobiliers et mobiliers. II peut acheter et vendre, louer, emprunter et prêter, effectuer toutes opérations bancaires, prendre, céder ou lever des hypothèques. Le conseil peut engager, au sens le plus large, l'association.

L'association a la faculté, par le biais de son conseil de direction, de se porter partie civile afin d'obtenir réparation des dommages matériels et moraux qu'elle aurait eu à subir en cas d'atteinte à ses droits subjectifs ou ses intérêts légaux, tant matériels que moraux. L'énumération qui précède n'est qu'un exemple et n'est en aucun exhaustive.

Le conseil de direction établit annuellement le budget et les comptes de l'association. Le conseil est habilité à recruter et à renvoyer ainsi qu'à définir le statut des membres de son personnel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. Le conseil de direction peut déléguer la gestion quotidienne de l'association, sous sa responsabiité et avec le pouvoir de signature rattaché à la fonction, à un ou plusieurs directeurs ou même à une tierce personne, même non membre de l'association. Lorsqu'ils sont plusieurs, chacun agit en son nom.

3. La représentation de l'association dans les démarches légales ou extra-légales peut être confiée à un ou plusieurs directeurs ou à une ou plusieurs tierces

personnes, autant pour ce qui concerne la direction entrant dans le champ de compétences du conseil de direction que pour la gestion quotidienne. Lorsqu'ils sont plusieurs, chacun agit en son nom.

4. Les démarches engageant l'association et qui ne sont pas du ressort de la gestion quotidienne sont astreintes, en cas de délégation, à la signature ou du président ou de deux directeurs, lesquels ne sont pas tenus de justifier leurs droits et compétences.

Dans l'article 16.2, le mot "secrétaire" est remplacé par le mot "directeur". L'article 18 est remplacé par :

Un compte-rendu sera établi pour chaque réunion, lequel sera signé par le président de l'assemblée générale. Les extraits de celui-ci seront signés par le secrétaire ou un directeur. Les membres ou les tiers justifiant de leur intérêt pourront en prendre connaissance ou en obtenir copie.

Conformément à la décision prise lors de l'assemblée générale du 30/0612011 et conformément aux statuts,

Sont nommés directeurs :

-Marc Resibois, rue du Fort 23, 1060 Bruxelles - né le 24.04.1967 à Bruxelles. (sortant le 3010612016)

réélus :

-Alexandre Plennevaux, rue Stephenson 33, 1030 Bruxelles - né le 16.10.1973 à Nivelles (sortant le 3010612016)

-Els Ida Roberta Lieve Vermang, rue de Laeken 104, 1000 Bruxelles, née le 22.01.1981 à Leuven (sortant le 3010612016)

L'assemblée générale prend acte de la fin du mandat de directeur de Monsieur Manuel Abendroth, rue de Laeken 104, 1000 Bruxelles - né le 08.04.1969 à Wels, Autriche, effective au 30/06/2011.

Extrait du conseil de direction du 30/06/2011:

Le conseil de direction a nommé Els Vermang comme unique déléguée pour la gestion quotidienne de l'association avec pouvoir de signature pour tout ce qui concerne la direction ainsi que le pouvoir de représenter l'association dans le cadre de celle-ci. Elle pourra agir seule.

Le conseil d'administration a nommé Pierre Vasarely et Eléonore de Lavandeyra Schöffer en tant que membres d'honneur.

Pour déclaration conforme,

Els Vermang,

Administrateur délégué

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Statuts coordonnés

Chapitre I : dénomination - siège social - objet - durée

Article 1

L'association est dénommée « LAb[au], laboratory for architecture and urbanism », association sans but lucratif.

Article 2

Le siège social de l'association est situé rue de Laeken 104 à 1000 Bruxelles Celui-ci peut être transféré à tout endroit de la région bruxelloise sur décision de l'assemblée générale. Il se situe dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Article 3

L'association a pour objet d'effectuer, de développer et de promouvoir toutes recherches et adaptations dans les domaines des nouvelles technologies, de l'architecture, des arts graphiques et de la musique électronique. L'association a le pouvoir d'effectuer toutes les opérations directement en rapport avec son objet. Elle peut, entre autres et afin d'atteindre ses objectifs, acquérir, louer, mettre en location et vendre tout bien mobilier et immobilier et de plein droit recruter du personnel, conclure des contrats et collecter de l'argent.

Article 4

L'association est constituée pour une durée indéterminée.

Chapitre 11- Membres

Article 5

L'association est constituée de membres effectifs et de membres adhérents. L'ensemble des pouvoirs liés à l'affiliation, y compris le droit de vote lors de l'assemblée générale, est exclusivement réservé aux membres effectifs et non aux membres adhérents. Le nombre de membres effectifs est fixé à quatre au minimum.

Les membres adhérents peuvent, en fonction de leurs liens particuliers avec l'association, être considérés comme membres ordinaires ou d'honneur.

Le conseil d'administration peut attribuer le titre de membre d'honneur à ceux d'entre les membres ayant rendu d'éminents services à l'association.

Article 6

Toute personne physique ou morale peut devenir membre de l'association pour autant que sa candidature soit approuvée par le conseil d'administration.

Article 7

La cotisation annuelle ne peut excéder 25 euros.

Le montant de la cotisation est revu au début de chaque année comptable conformément à l'index des prix à la consommation. L'index de base est celui du mois de décembre suivant la date de constitution de l'asbl. Le nouvel index en vigueur sera celui du mois de décembre précédant la date de la révision.

Article 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Chaque membre dispose à tout moment du droit de démissionner pour autant qu'il en informe l'assemblée générale par lettre recommandée.

Tout membre qui ne respecterait ni la lol, ni les statuts, pourra être exclu par un vote à la majorité des deux tiers lors de l'assemblée générale.

Article 9

Les membres nouvellement enregistrés ou écartés, de même que leurs héritiers ou ayants droit, ne pourront faire valoir aucun droit sur les biens qui sont la propriété de l'association, pas plus qu'au remboursement ou à la rémunération de leurs contributions ou à la restitution des cotisations versées.

Chapitre Ill  Conseil d'administration

Article 10

L'association est gérée par un conseil d'administration composé d'au moins trois administrateurs choisis parmi les membres de l'association ou des tiers et ce pour un terme de cinq ans. Ils sont nommés par l'assemblée générale.

Les administrateurs sortants sont rééligibles et peuvent être démis, à tout moment, par l'assemblée générale. Le conseil peut admettre en son sein des experts et des consultants strictement aux fins de consultation.

Le mandat d'administrateur est toujours exercé à titre gratuit.

Article 11

Le conseil d'administration peut éventuellement élire un président ainsi qu'un secrétaire et un trésorier parmi ses membres.

Le président dirige les réunions. En cas d'absence, il sera remplacé par le membre désigné à cet effet par les autres membres présents.

Si une vacance se présentait durant un mandat, l'assemblée générale peut nommer un administrateur provisoire, auquel cas celui-ci mènera à terme le mandant de l'administrateur qu'il remplace.

Article 12

1. Il y aura au moins une réunion du conseil d'administration par semestre. Le conseil d'administration peut se réunir à tout moment sur décision de son président ou sur requête des deux cinquièmes de ses membres. Chaque réunion se tiendra au jour, à l'heure et à l'endroit mentionnés sur la convocation. Tous les administrateurs devront y être convoqués.

Le conseil d'administration ne peut prendre de décision valable que si la moitié des administrateurs est présente.

2. Le conseil d'administration est convoqué par lettre ordinaire. Chaque administrateur peut inscrire des points à l'agenda et ne peut être détenteur que d'une seule procuration.

3. Les décisions sont prises à la majorité absolue des membres présents ou représentés. En cas de parité, la voix du président, ou de son remplaçant, est prépondérante.

4. Le conseil d'administration peut se réunir par téléphone, courrier électronique ou vidéoconférence. Les règles reprises aux points 1 à 3 cl-dessus sont d'application.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 21

5. Les décisions du conseil d'administration figurent dans les minutes signées par le

président. Ces minutes peuvent être consultées par les membres au siège de l'asbl.

6. L'assemblée générale décidera de l'opportunité d'un éventuel règlement d'ordre intérieur établi par le conseil d'administration.

Article 13

1. Le conseil d'administration représente et engage l'association, sans autorisation préalable de rassemblée générale, dans toutes les transactions juridiques et extra juridiques, y compris en ce qui concerne tout ce qui n'est pas de la compétence de l'assemblée générale.

Le conseil d'administration peut prendre toutes les dispositions juridiques et légales en matière de biens mobiliers et immobiliers. Il peut, de fait, acheter et vendre, louer, prêter et emprunter, exécuter toutes transactions bancaires et commerciales, prendre et liquider des hypothèques. Le conseil d'administration peut engager l'association au sens large du terme et en toutes circonstances.

L'association a la possibilité, via le conseil d'administration, de se constituer partie civile afin d'obtenir réparation de tout dommage matériel et moral en matière de droit de la propriété ou moral qu'elle pourrait subir en cas d'atteinte à ses droits subjectifs ou à ses intérêts légaux. L'énumération qui précède l'est à titre d'exemple et n'est en aucun cas exhaustive.

Le conseil d'administration établira le budget et les comptes annuels de l'association. Le conseil d'administration est compétent pour engager et licencier des membres du personnel ou d'en déterminer le statut.

2. Le conseil d'administration est responsable de la gestion journalière de l'association avec le pouvoir de signature que cela comporte, de délégation à un seul ou plusieurs administrateurs ou même à une tierce personne non membre de l'association. S'ils sont plusieurs, chacun agit pour son propre compte.

3. La représentation de l'association sur le plan légal et extra légal peut être confiée à un ou plusieurs administrateurs ou à un ou plusieurs tiers, tant en ce qui concerne la gestion qui est de la compétence du conseil d'administration que la gestion journalière. S'ils sont plusieurs, chacun agit pour son propre compte.

4. Les opérations qui engagent l'association et qui n'appartiennent pas à la gestion journalière sont, sauf en cas de délégation, astreintes à la signature soit du président, soit de deux administrateurs qui n'ont pas besoin de justifier leur pouvoir vis-à-vis de tiers.

Chapitre 1V  Assemblée générale

Article 14

L'assemblée générale est constituée de l'ensemble de ses membres effectifs. Elle est dirigée par le président du conseil d'administration ou par le plus âgé des administrateurs présents. Un membre peut en représenter un autre lors de rassemblée générale. Chaque membre ne peut représenter qu'un seul membre absent. Tous les membres effectifs ont un droit de vote identique lors de l'assemblée générale.

Article 15

L'assemblée générale dispose exclusivement des compétences qui lui sont reconnues par la loi. Ces compétences comprennent, entre autres : la modification des statuts, la nomination et la démission d'administrateurs, l'approbation des

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

M002.2

budgets et des comptes, la dissolution volontaire de l'association et la radiation de membres.

Article 16

1. L'assemblée générale est convoquée par le conseil d'administration lorsque les objectifs et les intérêts de l'association l'exigent. L'assemblée générale doit être tenue au moins une fois l'an à une date déterminée par le conseil d'administration, et ce aux fins d'approuver les budgets et les comptes.

2 .Tous les membres effectifs sont invités par écrit à l'assemblée générale. La convocation sera signée par le président ou un administrateur. Celle-ci indiquera où et quand (date et heure de début) l'assemblée se tiendra.

3. L'ordre du jour établi par le conseil d'administration devra être joint à la convocation. L'assemblée générale peut valablement débattre de points non repris à l'ordre du jour.

Article 17

1. Les décisions de l'assemblée générale sont prises à la majorité absolue des votes des membres présents ou représentés. En cas de parité des votes, la voix du président sera prépondérante.

2. Les décisions concernant la radiation d'un membre, la modification des statuts ou la dissolution de l'association doivent êtres prises conformément à la procédure légale.

Article 18

Des minutes signées par le président de l'assemblée seront établies pour chaque assemblée générale. Les extraits de celles-ci seront contresignés par le secrétaire ou un administrateur.

Les membres ou les tiers concernés au plan légal pourront prendre connaissance des minutes ou en demander copie.

Chapitre V  Budgets et comptes

Article 19

L'année comptable commence le premier janvier et se termine le trente et un décembre. Exceptionnellement, la première année comptable commencera le jour de la constitution de l'association et se terminera le 31 décembre de cette même année.

Le conseil d'administration établit les comptes et les budgets pour les soumettre à l'approbation de l'assemblée générale.

Chapitre VI  Dissolution et liquidation

Article 20

Sauf dissolution légale ou de fait, seule l'assemblée générale a le pouvoir de décider de la dissolution de l'association, conformément à l'article 19 de la loi du 27 juin 1921

En cas de dissolution volontaire de !'asbl, l'assemblée générale ou le tribunal, le cas échéant, désignera un ou plusieurs curateurs et déterminera leur mission ainsi que les conditions de la dissolution.

Article 21

MOD 2.2

Volet B - suite

En cas de dissolution de l'association, les actifs nets après liquidation des deties pourront être transférés à une autre association dont les objectifs sont de même nature que ceux de l'association dissoute.

Article 22

Tout ce qui n'est pas expressément prévu dans les présents statuts sera réglé soit conformément à la loi du 27 juin 1921, soit conformément aux prescriptions légales, soit selon les dispositions du règlement interne.

RiMentionee issu Madderitateepragueddiffleffl : Meust! ilthotreetnialltaéleknotdielailrisenteeDianbuitids4Doeseckneepouelmeaunees a9eat teuvetidereppaiteented'ëassoetioalalctotkitttioreuirbrgganisteetiatIggalictessitiess

Aft&Eitee PeigieéfeelittRe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Réservé

au

Moniteur

belge

Coordonnées
LAB[AU], LABORATORY FOR ARCHITECTURE AND URB…

Adresse
LAKENSTRAAT 104 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale